In de zomer van 2003 trok ik een engelenkaart met de boodschap: "Je zal 3 witte veertjes vinden en dat betekent dat Wij je zullen begeleiden op het spirituele pad". Hoewel ik dagelijks een kaart trok, wist ik: dit is speciaal! Toen ik binnen de week op mijn terras de veertjes vond, herhaalde zich het gevoel dat er iets buitengewoons op til was. Vooral omdat ik diezelfde morgen weer een niet mis te verstane boodschap had gekregen: "Wij bieden onze wijsheid, bescherming, liefde en hulp; maar U moet de droom waarmaken...dat zeg ik u... Michael".

Nooit heb ik het zwaard van Michael duidelijker in mijn rug voelen porren dan die dag en ik nam ter plekke het besluit om mijn werk als taalleerkracht te beëindigen en een nieuwe weg in te slaan. Ik huurde een appartement en richtte er drie kamers in - een klasje, een consultkamer / meditatieruimte en een healingkamer. Ik doopte het centrum De Drie Veertjes, een knipoog naar de engelen en naar de manier waarop dit avontuur begon. Er werd een folder verspreid en op zondag, 14 september vond de eerste activiteit plaats: een spiritueel ontbijt. Aartsengel Michael, die ik ondertussen als Human Resource Manager had aangesteld, kreeg van mij de opdracht de "juiste" mensen te sturen.

De mensen kwamen en al na 3 maanden wist ik dat ik niet in dit huurappartement zou blijven... Voor het jaar om was, verhuisde De Drie Veertjes naar een nieuwe locatie in Merksem. We vonden het een perfecte ligging omwille van de bereikbaarheid, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer. Bovendien was het een praktijkwoning met de mogelijkheid om weer drie ruimtes in te richten. Met de hulp van de Jean, transformeerden we een steriele tandartspraktijk tot een volwaardig spiritueel centrum.

Van de oude wachtkamer maakten we een sfeervolle consultkamer met antieke Oosterse meubels. De berging toverden we om tot healingkamer; hierheen verhuisden ook mijn eigen spirituele bibliotheek en een deel van mijn verzameling stenen. Daar waar eens de "tandpijnbank" stond, werd alles in gereedheid gebracht voor cursussen, workshops en meditaties en in het vroegere labo kwam een kruidenkabinet vol wierook, essentiële oliën en essences. Bij de nieuwe maan van 14 september 2004, precies één jaar na de start in Borgerhout, hielden we een plechtige opening in Merksem.

Er kwamen meer mensen. Ze verzeilden "toevallig" op de website of vonden mijn folder in een winkel of centrum. Maar De Drie Veertjes werd ook gevonden door 3 arendsveren: een bruine, een wit/bruin gevlekte en een spierwitte. Ze kwamen telkens op een voor mij cruciaal moment en werden mij aangereikt met een speciale boodschap. De arend staat symbool voor healing en de komst van deze veren - 1 voor elke ruimte - is voor mij een duidelijk signaal dat zowel de activiteiten die hier plaatsvinden, als mijn eigen groeiproces op een hoger niveau zijn aanbeland. Het leek me gepast om dit door te laten klinken in de naam.

Door dit centrum te herdopen tot Drie Veren, wil ik ook uiting geven aan de verrassende ontdekking dat ik in een ver verleden als sjamaan met de naam Three Feathers door het leven ging. Ik voel dat ik terug toegang heb tot de kennis en de vaardigheden waarover ik destijds beschikte, en ik verbind me ertoe beide op een gepaste manier terug op te nemen en te hanteren in dit nieuwe tijdperk.

Nog steeds vinden nieuwe mensen en lichtwezens de weg hiernaartoe. Wat als een avontuur begon, is nu een gevestigde waarde in spirituele middens. Wie in Vlaanderen geregeld esoterische winkels of centra voor persoonlijke groei bezoekt, kent de folders van Drie Veren. Ik blijf de collega´s dankbaar voor de manier waarop ze mij in hun midden hebben opgenomen en voor de liefdevolle uitwisseling. Want er is maar één manier om het licht uit te dragen:..... Juist!