Magische Kringen en Cirkels

Vorig jaar in mei trok Lieve met 8 mensen naar Engelenland voor een vijfdaagse rondreis naar krachtplaatsen die verbonden zijn met Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. Iedere deelnemer werd verbonden met een ridder, in een speelse zoektocht naar zichzelf. Het was Sir Safer, een vrij onbekende figuur, die Lieve uitkoos om het thema “vertrouw op de wijsheid van je verstand” uit te spitten. Het verhaal gaat dat ook Safer vertrok op een zoektocht naar de graalbeker en dat hij nooit is teruggekeerd naar Camelot.

Hoewel Lieve eerst wat ontgoocheld was over het feit dat “haar” ridder schijnbaar de mist ingegaan is in de analen, heeft ze veel van hem geleerd tijdens die toch wel speciale reis... Als beloning kreeg ze op de laatste dag een visioen. Ze zag hoe Safer de graalbeker vond, maar besloot niet terug te keren naar de kring van Ronde Tafelridders, die ondertussen helemaal uiteengevallen was door twisten, jaloezie en verraad. Safer keerde het verleden de rug toe en trok verder. In Wiltshire begroef hij de graalbeker op een magische plaats “tot in een onbepaalde toekomst een waardige kring van spirituele zoekers hem terug zal mogen opgraven”.

Lieve heeft het gevoel dat de groep mensen met wie ze dit jaar op reis vertrekt, wel eens die zoekers zouden kunnen zijn. Wie zich geroepen voelt, vertrekt in mei op een minitrip naar Wiltshire, waarbij magische cirkels en kringen - én de graal uiteraard - centraal staan.

De deelnemers aan deze minitrip verbinden zich voor vijf dagen tot een magische kring van unieke en toch identieke mensen op zoek naar het Licht, de Waarheid, Zichzelf. Dat gezelschap bezoekt verschillende Magische cirkels: Stonehenge, met een ritueel binnen de stenencirkel; Avebury, de grootste stenencirkel ter wereld; Woodhenge, de tegenhanger van Stonehenge maar dan in hout; Oakhenge, de bomencirkel van majestueuze eiken bovenop een heuvel vanwaar je bij helder weer Glastonbury Tor kunt zien, Old Sarum, de cirkelvormige omwalling van een oude vesting... en wie weet zelfs een heuse graancirkel?

Dit is een begeleide spirituele minitrip. Dat betekent dat je wordt uitgenodigd om bij jezelf te komen en hierover ook te delen in de groep. Er zijn momenten met geleide meditaties en rituelen, maar er is ook tijd en ruimte om de dingen te doen die voor jou belangrijk zijn.
We strijken neer in Winchester en Salisbury, twee typisch Engelse kathedraalsteden met een rijk verleden, waar je nog meer kan bezoeken, maar ook winkelen en wandelen.
Deze minitrip is een soort pelgrimstocht, maar het is ook vakantie: nieuwe mensen ontmoeten, ervaringen uitwisselen, genieten van de landschappen, lekker eten, foto´s maken...

Data: van woensdag, 12 mei tot en met zondag, 16 mei 2010.
Deelnameprijs: 555 €
Inclusief: de heen- en terugreis per mini-bus en alle verplaatsingen,
een groepsreisverzekering,
4 overnachtingen in B&B op basis van 2 of 3-persoonskamers,
de begeleiding, de inkomgelden van alle aangekondigde bezoeken.
Voor eigen rekening zijn: lunches en avondmalen en eigen verteer,
extra bezoeken van betalende sites.  Inschrijvingen gebeuren in volgorde van betaling van een voorschot van 222 €. Het saldo van 333 € dient te worden betaald vóór 12 april 2010. Betalen kan cash of via overschrijving op onze reisrekening nummer 001-4190236-09 met vermelding van naam + Kringen en Cirkels. Betaal echter niets zonder eerst contact op te nemen om te zien of er nog plaats is! In principe worden voorschotten niet terugbetaald, tenzij iemand anders je plaats inneemt. Je dient dan zelf voor vervanging te zorgen. Bij annulatie wordt altijd 55 € aangerekend voor administratiekosten. Ongeveer een maand voor afreis voorzien we een samenkomst met alle reisgezellen.