Individuele Stiltemeditatie

Eva werd geschapen uit een rib van Adam. Tara ontstond uit een traan die geplengd werd door Avalokiteshwara. Zo gaat het ook bij Drie Veren. Vanuit mannelijke energie - de begeleiding en bescherming van Aartsengel Michael - heeft Lieve haar centrum uit de grond gestampt en laten groeien; nu doet de Godin haar intrede. In de Westerse cultuur wordt de vrouwelijke energie belichaamd door Maria, de moeder van Jezus. De Godin die zich bij Drie Veren heeft aangemeld, komt echter uit een andere traditie.

Op 14 september 2008, onze 5de verjaardag, werd in de meditatieruimte een prachtig beeld ingehuldigd van Kwan Yin, de Chinese Godin van oneindig mededogen en onvoorwaardelijke liefde. Haar naam betekent “zij die luistert naar het verdriet van de wereld”. Dat Kwan Yin vaak wordt afgebeeld met een draak, maakt de verbinding met Michael des te sterker. Beiden helpen ons de draak in onszelf te overwinnen, wanneer die in de vorm van boosheid, angst, jaloezie, haat of onverschilligheid de kop opsteekt.

Vanaf heden stelt Lieve de meditatieruimte twee woensdagnamiddagen tussen 15u en 17u open voor wie in de stilte wil komen mediteren met Michael, Kwan Yin en de Godin die op het moment regeert over het Godinnenjaarwiel.

Je kan in de stilte zitten en je onderdompelen in de energie en kleur van het moment. Je kan een smudging vragen of een zalving met Maria Magdalena. Je kan een mantra zeggen met een mala of een kaart trekken uit de inzichtkaarten die voorhanden zijn. Je kan zitten met de grote polychrome jaspisbol of de kristallen schedel die op dat moment op het altaartje van Maria Magdalena staat. Je kan hier dan niet terecht voor een consult of healing; enkel om je onder te dompelen in een sfeer van sereniteit om zo tot eigen inzichten of antwoorden te komen. Blijf je tot iedereen klaar is, kan je wat napraten bij een kopje thee met een versnapering.

Meebrengen: eventueel pantoffels met zachte zolen of dikke sokken.
Bijdrage: 5 € voor energieverbruik en onderhoud meditatieruimte.
Kinderen t/m 12 jaar betalen (liefst zelf) 2 €.